WhatsApp Image 2018 11 24 at 22.51.12

Zamenik minstra kulture i turizma Republike Turske, gospodin Omer Arisoi, posetio je Islamsku zajednicu Srbije. Uvaženog gosta iz Turske dočekali su muftija srbijanski, Abdullah ef. Numan, i muftija beogradski i vojni, Mustafa ef. Jusufspahić.

Glavna tema razgovora između predstavnika Islamske zajednice i gospodina Arisoia bila je realizacija nekih od projekata u koji je uključena Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).
Naime, radi se o pomoći koju je obećao predsednik Republike Turske Redžep Taip Erdogan, tokom posete IZ i Bajrakli džamiji za vreme svog poslednjeg boravka u Beogradu.

Najbolje moguće odnose između dve države, koji su rezultirali konkretnom saradnjom na različitim poljima, mogu se iskoristiti - tamo gde i kako to zakoni Republike Srbije dozvoljavaju, za zaštitu spomenika kulture od izuzetnog značaja i tradicije i običaja muslimana na ovom prostoru.

Sastanku su prisustvovali i dr Fatih Judžel - savetnik za socijalna pitanja pri ambasadi Republike Turske u Beogradu, kao i Ramadan ef. Mehmedi - glavni imam Bajrakli džamije u Beogradu.

Anketa:

Koliko često slušate GMS Radio?

Svakodnevno - 59.6%
Povremeno - 29.8%
Ne slušam, pratim samo putem Facebook-a - 9.9%
The voting for this poll has ended on: May 29, 2016

Halal Srbija

 

 

Prevoz i organizacija dženaza