WhatsApp Image 2018 11 19 at 11.45.28

U prostorijama Islamske zajednice u Beogradu, održana je sednica Mešihata srbijanskog.
Sednicom je predsedavao muftija srbijanski Abdullah ef. Numan.

Početak sednice bio je rezervisan za podnošenje finansijskih izveštaja, kao i izveštaja o završenim projektima i sprovedenim planovima za ovaj deo kalendarske godine.
Muftija beogradski je govorio i o radu Beogradske srednje medrese dok je njen direktor, Ramadan ef. Mehmedi, izneo detaljnije informacije o radu i funkcionisanju ove obrazovne institucije.

Drugi deo sednice je protekao u upoznavanju sa problemima koji postoje oko vakufske imovine u Nišu, Krupnju kao i srušenim objektom u Zemun polju, i predlozima za njihovo rešenje.

U nastavku sednice imami su podnosili izveštaje o radu i aktivnostima u svojim medžlisima, a govorilo se i o veronauci u školama.

Na kraju sednice Mešihata srbijanskog, razgovaralo se o unapređenju i poboljšanju informativnog časopisa Minber, kao i o njegovoj boljoj distribuciji u džemate širom Srbije.

Mutija srbijanski, Abdullah ef. Numan, na samom kraju podsetio je prisutne „da je dužnost imama da vodi ljude pravim putem i da bude primer svom džematu i društvu u kojem živi“, kao i da „imam treba da daje primer dobrog života, mi svi treba da poštujemo jedni druge i da se zajedno držimo Allahovog užeta“.

Anketa:

Koliko često slušate GMS Radio?

Svakodnevno - 59.6%
Povremeno - 29.8%
Ne slušam, pratim samo putem Facebook-a - 9.9%
The voting for this poll has ended on: May 29, 2016

Halal Srbija

 

 

Prevoz i organizacija dženaza