viber slika 2020 05 22 17 24 282

Beograd, 22.5.2020. godine.

Danas je Muftijstvo beogradsko posetio ambasador SAD, Nj.E. Entoni Godfri.

U prijateljskom razgovoru i prijatnoj atmosferi sa svojim domaćinom Mustafom ef. Jusufspahićem, muftijom beogradskim i vojnim, razgovaralo se o dobroj saradnji između Islamske zajednice Srbije i ambasade Sjedinjenih Američkih Država koja već godinama traje.

U toku razgovora, ambasador se informisao o radu zajednice, njenim aktivnostima i planovima, kao i o ukupnom broju muslimana u Beogradu.
Takođe, obavešten je koje su posledice po zajednicu uzrokovane virusom Covid – 19 koji je promenio aktivnosti muslimana, njihov način života baš kao i svih ljudi nevezano za religijsku pripadnost.

Posetu Muftijstvu beogradskom, ambasador Godfri je iskoristio da uputi čestitke povodom nastupajećeg Bajrama svim muslimanima Srbije.
Izražen je žal što ove godine nije bilo moguće organizovati iftar i upriličiti sada već tradicionalno veče u Ramazanu, ali je ambasador od strane svog domaćina pozvan na bajramske hurmašice i baklave.

Muftija Jusufspahić je ovaj susret iskoristio da ambasadoru Godfriju lično izjavi saučešće povodom smrti njegovog oca koji je bio jedna od žrtava spomenutog virusa.

Podsetimo, Nj.E. Entoni Godfri je bio ambasador u dva mandata u Turskoj i u jednom mandatu u Iraku.

Anketa:

Koliko često slušate GMS Radio?

Svakodnevno - 59.6%
Povremeno - 29.8%
Ne slušam, pratim samo putem Facebook-a - 9.9%
The voting for this poll has ended on: May 29, 2016

Halal Srbija

 

 

Prevoz i organizacija dženaza