vlada 2020

Petak, 7. februar 2020.

Drugog dana zvanične posete Srbiji, generalni sekretar Muslimanske svetske lige - dr Muhamed bin Abdulkerim el Isa', zajedno sa svojim domaćinima iz Islamske zajednice Srbije, sastao se sa predsednicom Vlade Republike Srbije - Anom Brnabić.

Ana Brnabić izrazila je poštovanje za sve aktivnosti koje Muslimanska svetska liga sprovodi radi promocije tolerancije i međuverskog dijaloga, verskih i manjinskih prava, borbu protiv verskog ekstremizma i netolerancije, ističući da su upravo ovo vrednosti koje Srbija promoviše i neguje u svom društvu.
Srbija, zemlja sa najvećim brojem nacionalnih manjina u regionu, posvećena je kontinuiranom unapređenju njihovog položaja i integrisanja u širu društvenu zajednicu", kazala je premijerka.
Ona je dodala kako Vlada Srbije vodi politiku izgradnje društva i države u kojoj su svi građani ravnopravni i jednaki, bez obzira na nacionalnu pripadnost, religiju ili jezik.

Njegova ekselencija El Isa ocenio je da je izuzetno zadovoljan nivoom poštovanja različitih nacionalnih manjina i verskih zajednica u Srbiji, te da je to čuo i od predstavnika Islamske zajednice.
"Dijalog između Istoka i Zapada je veoma važan, a Srbija je zemlja koju vidimo kao važan stub tog dijaloga, ali i važan činilac stabilnosti u regionu", ocenio je dr El Isa i dodao da u budućnosti treba zajednički nastojati na građenju poverenja, stabilnosti i zajedništva čitavog regiona.

vlada 2020. 1

100805860 141151580848180 4163872713598828544 n 1

gajtet logo veliki

 

logo RIZS

Halal Srbija